Varukorg


ENDURA


Endura grundades i Edinburgh, Skottland år 1992 av Jim McFarlane efter sin återkomst till Skottland från ett 14 månaders vistelse i Sydney. Medan Jim bodde i Australien var Jim aktiv i cykelsporten och även triathlon. Vid ett motionslopp blev hans kläder stulna vilket fick honom att behöva leta efter en ny komplett uppsättning . Efter en hel del besvikelse över vad som fanns bestämde Jim sig när han återvänt till Skottland att han skulle försöka producera cykelkläder som fokuserade på funktion och livslängd utan att slarva med material och konstruktion. Detta är det bestående Enduras etos och som fortfarande är grunden för allt Endura gör idag.

 

Företaget arbetade till en början med fabriker i centrala Skottland som tillverkade kvalitets plagg, men det blev snabbt uppenbart för dem att dessa saknade den specialkunskap och utrustning som krävs för att tillverka cykelkläder av den kvalitet som Endura ville. Endura beslöt sig därför att år 1993 börja tillverka alla sina kläder själva, och de ökar sin tillverkning år för år.

 

Under Enduras historia har företaget vinnit många priser och utmärkelser i tidningar och även Eurobike Design Awards för kläder.

 

Anledningen till att de är så framgångsrika är att de inte bara lyssnar på sitt egna utvecklingsteam, utan Endura jobbar tillsammans med många olika cyklister med olika bakgrund, allt från Brittiska mästare till cykelklubbar och cykelpendlare för att utveckla och förbättra kläderna.  Kläderna är utvecklade av cyklister och uppfyller de krav som cyklister har.Sorteringsordning:
1  2  3  Nästa »  |  Visa alla
Förfina dina urval
visa mer
visa minde
Endura BaaBaa Skullcap Black
Bonus
ENDURA Lagerstatus:
Endura DL Jacket Hi-Viz Green
Bonus
ENDURA Lagerstatus:
Endura DL Jacket Hi-Viz Yellow
Bonus
ENDURA Lagerstatus:
Endura FS260 SL Shell Black
Bonus
ENDURA Lagerstatus:
Endura FS260-Pro II Red Jersey
Bonus
ENDURA Lagerstatus:
1  2  3  Nästa »  |  Visa alla