PASSALACQUA

PASSALACQUA
PASSALACQUA

Passalacqua kaffe


Historien börjar 1948. Familjen Passalacqua driver ett litet rosteri med entusiasm och passion. De olika blandningarna av kaffe från Venezuela, Cuba, Etiopien och Indien arbetas fram med finkänslighet och ett gott hantverk. Man rostade då 5 kg kaffe i timmen och tillämpade den napoletanska metoden att rosta kaffet lite mörkare och att använda utvalda bönor.

Med åren har man utvecklats men värnar fortfarande om blandningarna och hantverksmässigheten i tillverkningen. Bönorna läggs aldrig på lager i väntan på levereras (vilket är vanligt förekommande hos större rosterier), då de skulle torka och tappa smak, utan man rostar vid beställning. Resultatet blir alltid nyrostat och aromrikt kaffe.

Passalacqua exporterar till utvalda importörer runt om i världen som vill erbjuda en nischprodukt från Neapel där en kopp espresso är ett sätt att leva.

Italy's best coffee

Italy's best coffee
is how sixties writer Mario Soldati described Passalacqua coffee on Turin's La Stampa newspaper, after having one in the bar Mexico in Piazza Dante in Naples, our first, historic retail place. Since then, we are committed to preserving the superior quality of Neapolitan coffee every day, making us the true safekeepers.

HISTORY OF THE TRADEMARK

Passalacqua's little American Indian licking his lips is one of the classic brands that take Naples into the world. Born of Samuele Passalacqua's intuition, inspired by a happy incident at our roasting plant.

MAKING COFFEE THE OLD-FASHIONED WAY

We have always been faithful to the Neapolitan tradition, not only in coffee production but also in its extraction. In our coffee plant we only make coffee with the classic Neapolitan maker, the old system our grandparents used. Like a family we take machine shifts , and all together we are always happy to take a break with a cup of coffee.

Filtrera nedan: