Extra Jungfruolja DOP
Monocultivar: Tonda Iblea. Sicilien.
Cultivar – Tonda Iblea
Doften är frisk och fruktig av grön tomat och färska örter. I smaken finner man bla mandel och kronärtskocka, här finns en fin balans mellan beska och sötma. Primo Extra Vergine di Oliva är en produkt av absolut högsta kvalitet och en av de produkter i Italien som fått flest utmärkelser under de senaste åren.
Primo produceras på sydöstra Sicilien. Den görs enbart på årets första gröna oliver, av sorten Tonda Iblea. Oliverna plockas för hand och pressas samma dag. Pressningen sker fortfarande med hjälp av en gammal stenkvarn (frantoio).
Oljan filtreras inte, utan renas från slaggprodukter genom att decanteras ett flertal gånger. Därefter förvaras den i ståltankar. Processen ger en grön och lite guldskimrande olja.
Primo DOP vann guldmedalj 2018 – World Olive Oil Competition. Gold Award NYIOOC2018.
Oliver: Monocultivar: Tonda Iblea, Sicilien.
Typ av metod: Kallpressad.
Färg: Grönt gyllene.
Karaktär: frisk och fruktig av grön tomat och örter, med en karakteristisk söt-besk eftersmak av kronärtskocka och mandel.
Servering: Rumstemperatur. Passar utmärkt till rå fisk, kokt fisk, dressingar och doppa bröd.
Ingredienser: olja av oliver, Tonda Iblea.
NÄRINGSDEKLARATION PER 100 g | |
---|---|
Energi | 3389 kJ / 824 kcal |
Fett | 91,6 g |
- varav mättade fettsyror | 14,0 g |
Kolhydrater | 0,0 g |
- varav sockerarter | 0,0 g |
Fibrer | 0,0 g |
Protein | 0,0 g |
Salt | 0,0 g |