TRANCIO DI TONNO IN OLIO DI OLIVA
Tonfiskfiléer i olivolja, fiskad med spö i Biscayabukten.
Ångkokt och inlagd i finaste olivolja.
Gulfenad tonfisk (Thunnus albacares / Yellowfin) är en stor fisk som kan bli upp till 2 meter lång och väga upp till 2 ton. Den kännetecknas av sin långa analfena och den andra ryggfenan som har formen av en skära, medan bröstfenorna är korta. På grund av sina tydliga gula nyanser kallas den Yellowfin tuna i Atlantländerna. Fortplantningen sker under sommarperioden och för att nå fortplantningsområdena genomför arten också långa migrationer. Gulfenad tonfisk är en starkt migrerande pelagisk art och förekommer i alla tropiska och subtropiska hav utom Medelhavet. Det är den näst största tonfiskarten i fiskemängd och är särskilt uppskattad för sitt rosa kött och milda smak.
Ingredienser:
Tonfiskfiléer (Thunnus Albacares)
Olivolja
Salt
VICENTE MARINO
Plåt 523 gr
NÄRINGSDEKLARATION PER 100 g | |
---|---|
Energi | 1450 kJ / 350 kcal |
Fett | 29,0 g |
- varav mättade fettsyror | 4,5 g |
Kolhydrater | 0,2 g |
- varav sockerarter | 0,0 g |
Fibrer | 0,0 g |
Protein | 22,0 g |
Salt | 0,35 g |