• Produktbeskrivning
  • LINGUINE No. 13
    Linguine (eller Trenette) är skapades i Ligurien, där de alltid har kopplats till genovesisk pesto.
    Också utsökt med fiskbaserade såser.
    Bred, oval. Bandpasta.

    Bredd: 1,55 mm.
    Längd: 260 mm.
    Koktid: 10 min.

    Durumpasta. Bronsvalsad.

    Ingredienser: Durumvete.
    Kan innehålla spår av: soja.
    500 g – RUMMO

    NÄRINGSDEKLARATION PER 100 g
    Energi1510 kJ / 356 kcal08 kJ / 356 kcal
    Fett1,6 g
    - varav mättade fettsyror0,3 g
    Kolhydrater69,5 g
    - varav mättade fettsyror3,1 g
    Fibrer2,9 g
    Protein14,5 g
    Salt0,005 g


    Linguine N°13 al Pesto
    Ingredienti per 2 persone:
    250 g Linguine n°13 Rummo
    100 g basilikablad
    100 ml Extra Jungfruolja
    100 g riven Parmigiano Reggiano
    50 g riven Pecorino Romano
    30 g pinjenötter
    1/2 vitlöksklyfta
    salt

    Preparazione:

    Skölj och torka basilikabladen. Koka upp en stor kastrull med vatten till pastan.
    Under tiden mixar du extra jungfruolja, vitlök, pinjenötter och salt.
    Mixa tills blandningen är slät och väl blandad.
    Steg två, tillsätt basilikabladen, mixa tills du når önskad konsistens.
    Steg tre, tillsätt de två rivna ostarna och ytterligare lite olivolja.
    Blanda kraftigt för hand. Tillsätt salt om det behövs.
    Salta det kokande vatten och koka Linguine n°13 Rummo al dente. Häll peston till en non-stick panna, ej varm.
    Häll av den kokta pastan, behåll lite kokvatten, direkt i pannan med peston.
    Blanda pastan tillsammans med peston för att binda smakerna, tillsätt salt om det behövs, tillsätt lite kokvatten för att justera krämigheten i såsen.
    Servera, garnera med ytterligare pinjenötter och ett basilikablad.
    Servera omedelbart i varma tallrikar.

    Maestri Pastai in Benevento dal 1846
    Torkad Pasta av det välkända märket Pasta Rummo som grundades 1846. Pastan håller mycket hög kvalitet och produceras enligt en gammal hantverksmetod – Lenta Lavorazione – långsam extrudering med bronsmunstycken. Detta ger en porös yta som bättre suger upp pastasåsen. Fabriken ligger i Benevento i Campania i södra Italien, där det bästa durumvetet odlas, och vattnet som används kommer från Sannio-dalen.
    “Ända sedan starten har Pastificio Rummo strävat efter en “Made in Italy”-utmärkelse. Detta är ett mål som vi följer med ständig engagemang och fokus på kvalitet, som bevisas av konsumenternas förtroende för vårt varumärke, samt genom att skapa synergier med värdefulla partners.
    I detta sammanhang har vi ingått ett betydelsefullt avtal med Coldiretti: Rummo kommer att köpa allt vete som produceras enligt de föreslagna riktlinjerna: endast italienska åkrar, med minst 15% proteinhalt och utan användning av bekämpningsmedel.
    Detta experiment har pågått i flera år, och i samarbete med Coldirettis tekniska avdelning har vi främjat en studie vid Società Italiana Sementi i Bologna om det mest lämpliga utsädet för att säkerställa kvaliteten på vår “långsamt bearbetade” pasta.”

    il sole 24 ore – torkad i solen 24 timmar
    LEV.ARTNR: 2028-03-28
    EAN: 8008343200134
  • Egenskaper
RUMMO Linguine No13 - 500g i gruppen KOST/KROPP / DELI SHOP - DELIKATESSBUTIK hos Sävedalens Cykel - 1956 (IL-1016)
RUMMO Linguine No13 - 500g
RUMMO Linguine No13 - 500g
RUMMO

RUMMO Linguine No13 - 500g

29.95:-
LINGUINE No. 13
Linguine (eller Trenette) är skapades i Ligurien, där de alltid har kopplats till genovesisk pesto.
Också utsökt med fiskbaserade såser.
Bred, oval. Bandpasta.
 
Lägg i kundvagnen
Leverans:  Finns i lager
Artnr: IL-1016