Vår Penne Rigata är en av de mest populära pastaformerna – denna är glutenfri
Med en släta ytan är Penne Regate väl lämpad för traditionella såser, och även till de mindre klassiska varianterna.
Snedklippta rör med slät yta.
Diameter: 8,5 mm.
Längd: 45 mm.
Koktid: 12 min.
Ingredienser:
Fullkornsris (36%)
Gul majs (32,3%)
Vit majs (20%)
Ris (8%)
Potatisstärkelse (3%)
Emulgeringsmedel: mono- diglycerider av fettsyror.
Kan innehålla spår av: soja, lupiner.
400 g – RUMMO
NÄRINGSDEKLARATION PER 100 g | |
---|---|
Energi | 1445 kJ / 341 kcal |
Fett | 2,0 g |
- varav mättade fettsyror | 0,7 g |
Kolhydrater | 73,2 g |
- varav mättade fettsyror | 0,3 g |
Fibrer | 3,1 g |
Protein | 6,0 g |
Salt | 0,003 g |
Penne Rigate N°66 ai Ceci di Toscana
Ingrediente per 4 persone:
360 g Penne Rigate N°66
Toskanska kikärter
300 g pumpa1 vitlöksklyfta
Extra jungfruolja
Malda torkade aromatiska örter efter smak
Salt och peppar efter smak
80 g rökt Caciocavallo
2 kvistar färsk timjan
Preparazione:
Skala pumpan och ta bort kärnorna, skär sedan ett tjugotal tunna skivor med en mandolin (eller potatisskalare).
Skär sedan den återstående pumpan i tärningar.
Koka upp saltat vatten, lägg i vitlöksklyftan och den tärnade pumpan.
När den är kokt, häll av och blanda/mosa med några matskedar kokvatten, salt, peppar och en matsked Extra jungfruolja – vilket ger en tjock kräm.
Under tiden, lägg de skurna pumpaskivorna på en bakplåtspappersklädd plåt och krydda dem med ett stänk av torkade aromatiska örter, salt, peppar och lite extra jungfruolja, i en förvärmd ugn på 190°C (ventilerad grill) i några minuter tills de är rostade.
Koka Penne Rigate N°66 al dente med kikärter, låt rinna av och tillsätt dem i pannan med den varma pumpakrämen, lägg till några skivor Caciocavallo för att smälta.
Servera pastan i varma tallrikar – tillsätt nygrillade skivor av knaprig pumpa, färsk timjan och avsluta med att tillsätta lite grovriven Caciocavallo – kontrast till pumpans sötma och den rundade och delikata smaken av kikärter.
Njut!
Maestri Pastai in Benevento dal 1846
Torkad Pasta av det välkända märket Pasta Rummo som grundades 1846. Pastan håller mycket hög kvalitet och produceras enligt en gammal hantverksmetod – Lenta Lavorazione – långsam extrudering med bronsmunstycken. Detta ger en porös yta som bättre suger upp pastasåsen. Fabriken ligger i Benevento i Campania i södra Italien, där den bästa grödan odlas, och vattnet som används kommer från Sannio-dalen.
”Jag ville skapa en glutenfri pasta, utan att ta bort känslan och konsistensen av klassisk pasta. Vi väljer fullkornsris, gul och vit majs helt fria från GMO, sedan bearbetar vi dem med ett naturligt och mycket gammalt, beprövat tillvägagångssätt: ånga. Det är just tack vare vår metod att ångbearbeta ”Metodo di Lavorazione al Vapore®” som vi får en mjuk och balanserad deg, som vi sedan bronsvalsar för att få en porös yta som perfekt absorberar dina såser. Resultatet är denna glutenfria Rummo, med en oöverträffad konsistens.”
Cosimo Rummo