• Produktbeskrivning
  • Slaglängd spelar ingen roll utan rätt dämpningsinställningar och kinematik. I den nya designen för Stumpjumper EVO prioriterade vi kinematisk prestanda. Vi tog lärdomarna från utvecklandet av Enduro och följde upp med 1 000 timmar av utveckling i labb och ute i fält. På nya Stumpjumper har vi inte bara förbättrat pedalernas prestanda, utan även gjort cykeln mångsidigare, smidigare och livligare. Vi har ökat anti-squat-nivån så att dämpningen bättre står emot pedal bob och vi har även ökat prestandan så att den tar emot bättre när du träffar hinder rakt framifrån. Summa summarum? Skoningslös i spåret, skonsam mot dina knän.

  • S-sizinggeometrin i nya Stumpjumper EVO är den mest proggressiva hittills. Lång, låg, kort offset-gaffel, brantare sadelstolpsvinkel – allt du behöver för modern och framåtsträvande cykling. Men alla kör inte på samma sätt och det är därför geometrin på nya Stumpjumper EVO går att justera med sex olika inställningar. Du kan justera vevlagerhöjden med 10 mm, gaffelvinkeln med två grader och göra dessa justeringar oberoende av varandra. Slutligen, om du vill köra party-mode med mullet-setup kan du med EVO köra på 27,5 tumsdäck bak och 29 tum fram.

  • Storlekarna på ramarna som tillverkats med Rider-First Engineered™ är anpassade efter körstil, för att förbättra hanteringen och ge fläckfri prestation oberoende av ram och cyklistens storlek. Oavsett om du vill hoppa och leka med en S1 eller behöver en S6 i downhill-backen lär du märka samma egenskaper i cyklingen – den är grym i knivskarpa kurvor, har balanserad styvhet fram och bak och så är den så lätt som det bara går.

  • SWAT™-luckan kom först på Stumpjumper 2016 och gav utrymme INUTI ramen för ”skit man behöver”, som pumpar och extraslangar. Plötsligt behövdes inte fickor på tröjan. Med nya Stumpjumper har vi ökat volymen och lagt till en SWAT™ Bladder, så att du kan ta med mera vatten, faktiskt lika mycket som en liten vattenflaska, gömt i underröret.

  • We introduced the SWAT™ door on the Stumpjumper in 2016, adding room IN your frame for those “oh sh**t” necessities like pumps and spare tubes, and immediately rendering jersey pockets redundant. With the new Stumpjumper, we have increased the volume and added a SWAT™ Bladder, giving you an extra 22oz of water storage – the same size as a small water bottle – hidden in your downtube.
  LEV.ARTNR:
  EAN:
 • Egenskaper
SPECIALIZED Stumpjumper Evo COMP Alloy Rsbry/Blk S3 i gruppen CYKLAR / MTB hos Sävedalens Cykel - 1956 (96322-5203)
SPECIALIZED Stumpjumper Evo COMP Alloy Rsbry/Blk S3
SPECIALIZED Stumpjumper Evo COMP Alloy Rsbry/Blk S3
SPECIALIZED Stumpjumper Evo COMP Alloy Rsbry/Blk S3

SPECIALIZED Stumpjumper Evo COMP Alloy Rsbry/Blk S3

49999:-

Stumpjumper EVO Comp Alloy

En sak är säker, Stumpjumper EVO Alloy är inte en ”vanlig” stigcykel. Den är byggd för att rätt och slätt go bananas. Den har likadan helt ny design som sin namne i kolfiber, inklusive justerbar gaffelvinkel, 150 mm suverän slaglängd, anpassning med S-sizing och integrerad SWAT™-lucka. I en lätt, men tålig M5 aluminiumram kan du kötta nerför stigar och spår du trodde bara gick med en downhill-cykel.

Den har SRAM NX Eagle 12-delad drivlina, rediga 30 mm breda aluminiumhjul och Fox FLOAT performance-dämpning. Det finns inga tvivel om att Stumpjumper EVO Comp Alloy är en cykel beredd för shredd.

 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 96322-5203

Liknande produkter

Cannondale Trail 6 27.5 X-Small
REA
7500:- 9999:-
Cube Aim Pro Grey 24 XXL
7699:-
Cannondale Scalpel HT Carbon 2 Candy Red Medium
REA
34995:- 52995:-

Fler produkter från SPECIALIZED BIKE

Nyhet

18200:-
SPECIALIZED BIKE
4100:-
Specialized Jett 16 Flake Silver
4400:-

Nyhet

8000:-
SPECIALIZED Sirrus X 3.0 EQ ST Gloss Black Medium
REA
13500:- 15000:-